"GDE ISTI JEZIK, NIŠTA VAS NE RAZUMEM": Hrvat "pecnuo" Srbe, pa napravio haos na mreži X! Iza svega stoji politika
Dubrovnik, Foto: Profimedia

rasprava

"GDE ISTI JEZIK, NIŠTA VAS NE RAZUMEM": Hrvat "pecnuo" Srbe, pa napravio haos na mreži X! Iza svega stoji politika

Na kraju su se javili i oni koji godinama letuju u obe zemlje, navodeći kako im ništa neće promeniti stav kada se radi o odabiru letovanja

Objavljeno:

Kako je leto sve bliže, na društvenim mrežama se sve više priča o mogućim destinacijama, a jedan mladić iz Hrvatske iskoristio je rezultate glasanja u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope, te je "pecnuo" i nas i Grke.

Robert Širola, mladić iz Hrvatske, objavio je na svom Tviter (Iks) profilu objavu posvećeno turistima i sezonskim radnicima iz Srbije, u kojoj je naveo da sada "možemo mirne duše da dođemo u Hrvatsku, pošto su nam se Grci u***li u tanjir".

"Dođite kod nas"

Njegova objava je bila aluzija na činjenicu da Srbi najviše tradicionalno letuju u Grčkoj, što je povezao sa aktuelnostima u vidu glasanja u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope, gde su poslanici iz Grčke glasali za pristup tzv Kosova u tu organizaciju.

"Ej, Srbi! Sad kad su vam se Grci us***i u tanjir. Šta da leti ne dođete u Hrvatsku? More je par stepeni hladnije, ali jezik je isti. A i za radnu dozvolu u turizmu neće bit problema, tražena ste radna snaga na tržištu. Dobrodošli ste na Kvarner i u Istru! K'o radnik ili gost!", napisao je on.

"Gde isti jezik, ništa vas ne razumem"

U komentarima koji su nastupili ispod objave, Srbi su prihvatili šalu, pa je i uzvratili, podsećajući na neke neprijatne događaje iz prošlosti.

"Jok, je** taj odmor kad moram paziti kako pričam i kad se smem skočiti ako Zvezda nekim čudom da gol da me ne bi nabola neka budala.", napisao je jedan od njih.

more
foto: Printscreen/X

Sledeći je naveo jezik "kao barijeru".

"Gde jezik isti kad mi oni Istrijani krenu pola na italijanskom, pola na slovenačkom, a ostalo na hrvatskom, to živ čovek ne može pohvatati", napisao je on u šali.

Na kraju su se javili i oni koji godinama letuju u obe zemlje, navodeći kako im ništa neće promeniti stav kada se radi o odabiru letovanja.

"Dolazimo naravno.", "Deset dana Istra, deset Skijatos, ne menjam, nema trika", "Politika me ne zanima, more već da, tako da biće i Jadran i Egej", bili su samo neki od njih.,

Dubrovnik
Dubrovnikfoto: Dalibor Brlek / Panthermedia / Profimedia

"Nema jačih od nas Balkanaca"

Shvativši da je po strani samo "peckanje", jedan od tviteraša je pohvalio i autora i ljude koji su mu komentarisali objavu.

"Jedno kvalitetno podje****nje je ovde. I komentari, ne zna se ko kome hoće da zavuče na finjaka, nikad ljudi od nas Balkanaca", napisao je on.

Na kraju se ponovo oglasio i sam autor objave, navodeći da ima dosta prijatelja u Beogradu, da je dolazio u Srbiju, ali da za ponovno dolaženje ima samo jednu prepreku.

"Skužio sam da je Bege postao baš ozbiljna turistička destinacija za Hrvate. Bio sam par dana uz dobre vodiče (sa tvitera ljude), a ta neka zabava koja tamo ide me ne privlači. Možda u kazalište dođem, ali ide mi na živce granica na kojoj se čeka.", napisao je on na kraju.

Bonus video:

06:39

AJKULA, AJKULA! OVAKAV INTERVJU NISTE DOSAD VIDELI Novinar skočio u more da popriča sa Bobanom Rajovićem, a ONDA JE USLEDIO ŠOK!

(Espreso/ Blic/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.